Chokladkladdkaka med plommon
Serverar:
1 portioner
Tid:
25 minuter
Lättbakat i långpanna. Gott till kaffe.
Ingredienser
200 g mörk choklad
200 g smör eller margarin
2 ½ dl florsocker
4 ägg
1 ½ dl vetemjöl
Fyllning
400 g plommon
1 dl vatten
1 dl socker
Instruktioner
Plommonfyllning: Kärna ur plommonen och skär i något mindre bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
Lägg ner plommonbitarna och låt sjuda upp.Dra kastrullen från värmen och ställ att svalna något.
Kladdkakan: Sätt ugn på 175 minuter.Klä en liten långpanna,ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning.
Ta kastrullen från värmen. Rör ner florsockret och äggen ett i taget i chokladsmöret.
Sikta sist ner vetemjölet och rör smeten slät. Bre ut smeten jämnt i långpannan.
Mät upp 2 dl av plommonbitarna och låt lagen rinna av. Strö ut bitarna jämnt över kaksmeten.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka,kakan får gärna vara lite kladdig då den tas ut ur ugnen.
Låt svalna. Skär upp den kalla kakan i bitar och servera gärna tillsammans med lite lättvispad grädde.
Liknande recept
Muffins med plommon
4.8
40 min
24
4
Plommon glöggkompott - kräm
30 min
6
Plommon och hallon muffins
12
Plommon Cobbler
1 h
6
Piffig plommon marmelad
45 min
1
Chokladkladdkaka med julkryddor
4
25
Sallad med bacon, plommon och avokadosås
4
Ugnsbakade plommon med mascarpone
4
Honungsgrillade plommon
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!