Chokladkladdkaka med plommon

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Lättbakat i långpanna. Gott till kaffe.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl florsocker
  • 4 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400 g plommon
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Plommonfyllning: Kärna ur plommonen och skär i något mindre bitar. Mät upp vatten och socker i en kastrull och ge blandningen ett uppkok.
    2. Lägg ner plommonbitarna och låt sjuda upp.Dra kastrullen från värmen och ställ att svalna något.
    3. Kladdkakan: Sätt ugn på 175 minuter.Klä en liten långpanna,ca 20x25 cm med bakplåtspapper.
    4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med matfettet under omrörning.
    5. Ta kastrullen från värmen. Rör ner florsockret och äggen ett i taget i chokladsmöret.
    6. Sikta sist ner vetemjölet och rör smeten slät. Bre ut smeten jämnt i långpannan.
    7. Mät upp 2 dl av plommonbitarna och låt lagen rinna av. Strö ut bitarna jämnt över kaksmeten.
    8. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka,kakan får gärna vara lite kladdig då den tas ut ur ugnen.
    9. Låt svalna. Skär upp den kalla kakan i bitar och servera gärna tillsammans med lite lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben