Chokladkolasås med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Här får Ni ett recept på smaskig chokladsås till glassen. Jag brukar fixa det snabbt hemma, när ungarna har gjort slut på O'hoy tuben.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ dl socker
  • 1½ msk kakao
  • 1 dl ljus sirap
  • 25 g smör
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1½ tsk malen ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser, utom vaniljsocker och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda 20 minuter tills såsen tjocknar något.
    2. Lyft av från värmen, rör ner vaniljsocker och ingefära.
    3. Servera såsen till glass med banan och nötter eller frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben