Chokladkräm

Serverar: 1 portioner

God och enkel att göra som man kan ha på olika bakverk.

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Rör ihop socker och kakao. Häll på grädde och rör ihop. Ställ in i kylen i 30 minuter så att kakaon och sockret löses upp i grädden. Vispas sedan med elvisp fluffig och tillräckligt hård så att det bildas toppar. (kan användas till t.ex att dekorera tårtor och bakverk, fylla bakelser m.m)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mrszorro 24 mars 2013

    Hej! Ska göra en tårta och måste ha nån typ av kräm att ha PÅ tårtan. Nåt choklad liknande som inte stelnar och inte blir jätte svårt att skära i när det väl gäller ;) Min fråga är alltså, kan man ha detta på en tårta utan att den stelnar och blir hård? Mvh Mrszorro

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben