Chokladlisa för själen

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Goda biskvier. Blir precis som på kondis.

Ingredienser

  • 250 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • ½ dl socker
  • Olja till plåten
  • Smörkrämen
  • 2 äggulor
  • 250 g margarin
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ½ dl kakao
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan. Vispa upp äggvitorna lätt. Blanda samman dem med socker och mandelmassa.
    2. Klicka ut röran på en bakpapperklädd form som du smort in med olja.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 12 minuter i 175 grader. Lossa kakorna när dom svalnat lite.
    4. Blanda alla ingredienserna i smörkrämen till en slät smet.
    5. Bred smörkrämen på mandelkakorna, försök få dom lite toppiga. In i frysen med dom tills dom är riktigt kalla.
    6. Smält chokladen i vattenbad. Doppa den delen där det är smörkräm i chokladen. Ställ för att kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lilltimbe 19 januari 2011

    Jag undrar när du skriver att vispa upp äggvitorna lätt.. ska de va så att de blir styv topp eller ska de bara vispas en stund för o blandas? annars låter receptet mkt gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben