Kycklingsoppa med timjan

Serverar: 8 portioner

Jag gillar kyckling väldigt mycket och timjan går så bra med kyckling...provät gärna soppan med ett vin som du tycker om. Soppa är bra för magen och själen...så ät mera soppa!

Ingredienser

  • 1 kyckling efter hunger
  • 12 dl vatten
  • 3 hönsbuljongtärningar
  • 2 lagerblad
  • 2 hackade gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry, eller efter smak
  • 1 msk Svenskt Smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 6 dl Mjölk
  • 2 dl Vispgrädde
  • 2 krm timjan
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i 4 delar. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg i kycklingbitarna och lagerblad.
    2. Låt koka under lock på svag värme ca 25 minuter. Ta upp kycklingbitarna. Ta bort skinn och ben. Skär köttet i bitar.
    3. Fräs löken i smör tillsammans med curry i en kastrull. Strö över mjöl, rör om och späd med buljongen. Låt soppan koka 6-7 minuter.
    4. Tillsätt mjölk, grädde, kycklingkött, timjan och svartpeppar. Koka upp soppan. Smaka av. Servera med bröd att doppa i soppan. Gärna med ett vin som du tycker om :-)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    aslog 12 augusti 2011

    JÄTTE GOTT

    Biinii 14 augusti 2012

    Jag körde på kycklingfilé med en klick créme fraiche istället för vispgrädde, minus mjölet. Det blev väldigt gott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben