Chokladmousse

Serverar: 8 portioner

Detta är den underbaraste chokladmousse jag någonsin ätit! Den är tjock, fyllig och innehåller små chokladbitar. Den perfekta efterätten att bjuda familj och vänner på helt enkelt. Dessutom gör du den hur enkelt som helst!

Ingredienser

  • 200 g choklad, 70%
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 3 dl grädde
  • Eventuellt 2 dl grädde till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Vispa samman äggulorna och sockret till en krämig smet. Vispa grädden lätt i en separat bunke.
    2. Vispa samman den smälta chokladen och äggsmeten med en elvisp. Tillsätt grädden och vispa, med elvisp, tills du fått en härlig mousse. Blanda inte för länge, utan låt små klumpar av choklad vara kvar.
    3. Dela upp moussen i 8 glas. Vispa och garnera eventuellt med grädde. Säll in glasen i kylskåpet i minst 1 timme. Servera!
    4. Tänk på att moussen är mättande och blir väldigt tjock efter att den stått i kylen. Att dela upp moussen i 8 glas är precis lagom!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Theaisaksson 29 april 2013

    Ändrat receptet. Har tagit bort siffrorna jag skrev som punktform i receptet.

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben