Chokladmousse

Serverar: 6-8 portioner

Alldeles speciell smak

Ingredienser

  • 3/4 dl starkt kaffe
  • 120 g mörk blockchoklad
  • 4 ägg
  • 1 knivsudd salt
  • 1/2 dl socker
  • 11/2 dl vispgrädde
  • 2 msk Cointreau
  • 1 tsk fint riven apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar och smält den i kaffet över svag värme.
    2. Rör samman äggulor och socker och rör ner choklad-kaffeblandningen.
    3. Smaka av med Cointreau och apelsinskal och vänd försiktigt ner den vispade grädden och de vispade äggvitorna.
    4. Häll upp smeten i portionsskålar.Servera väl avkyld.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben