Chokladmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Helt otroligt enkelt och gott! snabblagat dessutom, kan förberedas om man har mycket annat att göra. I receptet ges förslaget att moussen ska serveras med jordgubbar och basilikasås, men den var finfin att äta som den var med. Mycket chokladsmak, så det är tillåtet att äta med vispad grädde. Receptet kommer från Klara Dessers bok "KlarasGI- mat", bokförlaget Prisma 2004, s. 126-127.

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad, max 70 % (högre chokladhalt gör moussen grynig). Välj en av bra kvalitet! dyrare men bättre resultat
  • 3 ägg
  • ca 1 msk socker (fruktsocker om man är GI- intresserad)
  • (servera med jordgubbar/annan färsk frukt, riven choklad, vispad grädde/lätt sötad creme fraiche/keso/ nåt annat du tycker om eller helt naturell.)
  • Instruktioner

    Dela äggen, vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda socker och gulorna. Smält chokladen, i micro (akta, kan bränna) eller vattenbad. Häll den smälta chokladen i äggulesmeten och rör sedan ned i vitorna försiktigt. Fördela smeten i formar eller fina glas (att servera ur) och låt stå kallt ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    anluk 10 november 2007

    Wow den får bli nästa lördagsefterrätt!!!!

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben