Serverar: 4 portioner
Tid: 30 minuter
Helt otroligt enkelt och gott! snabblagat dessutom, kan förberedas om man har mycket annat att göra. I receptet ges förslaget att moussen ska serveras med jordgubbar och basilikasås, men den var finfin att äta som den var med. Mycket chokladsmak, så det är tillåtet att äta med vispad grädde. Receptet kommer från Klara Dessers bok "KlarasGI- mat", bokförlaget Prisma 2004, s. 126-127.
Dela äggen, vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda socker och gulorna. Smält chokladen, i micro (akta, kan bränna) eller vattenbad. Häll den smälta chokladen i äggulesmeten och rör sedan ned i vitorna försiktigt. Fördela smeten i formar eller fina glas (att servera ur) och låt stå kallt ett par timmar.
Chokladmousse
Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...
Desserter
Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...
Wow den får bli nästa lördagsefterrätt!!!!