Chokladmousse

Serverar: 4-6 portioner

Perfekt dessert efter en god middag.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 2 msk rom
  • Rivet skal från en citron
  • 1 msk florsocker
  • Till servering
  • Färska bär eller mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen i 1 dl vispgrädde på svag värme. Tillsätt 2 äggulor. Låt svalna.
    2. Vispa resten av grädden. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum. Blanda ner grädden försiktigt i chokladen och vänd sedan ner äggvitan och romen.
    3. Häll upp moussen i portionsglas eller i en bunke.
    4. Vid servering: Ställ fram portionsglasen eller skeda upp moussen med varma skedar. Servera med färska bär eller mandelflarn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben