Perfekt dessert efter en god middag.
Ingredienser
200 g mörk choklad
2 ägg
2,5 dl vispgrädde
2 msk rom
Rivet skal från en citron
1 msk florsocker
Till servering
Färska bär eller mandelflarn
Instruktioner
- Smält chokladen i 1 dl vispgrädde på svag värme. Tillsätt 2 äggulor. Låt svalna.
- Vispa resten av grädden. Vispa äggvitorna med 1 msk florsocker till ett hårt skum. Blanda ner grädden försiktigt i chokladen och vänd sedan ner äggvitan och romen.
- Häll upp moussen i portionsglas eller i en bunke.
- Vid servering: Ställ fram portionsglasen eller skeda upp moussen med varma skedar.
Servera med färska bär eller mandelflarn.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Chokladmousse
Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...
Desserter
Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...