Chokladmousse

Serverar: 6-12 portioner

Tid: 15 minuter

Väldigt enkel chokladmousse, där den mörka chokladen lätt kan bytas ut mot valfri sådan.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 7 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna och sockret till ett hårt skum. Gör marängtestet; vänd skålen upp och ner, sitter skummet fast så är det klart.
    2. Smält chokladen i ett vattenbad, slå i grädden och vispa upp den. Vänd sedan ner äggvitan försiktigt och häll smeten i en spritspåse.
    3. Spritsa ner i glas och riv vit choklad över och servera gärna moussen till en espresso.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben