Chokladmousse

Serverar: 4 portioner

En len och krämig dessert som blir pricken över i efter en festlig middag.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 dl mellangrädde
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Till garneringen
  • Blockchokladstrimlor
  • Ca 8 jordgubbar
  • Myntablad
  • 1 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna med saltet, tillsätt 1 msk av sockret efter en liten stund och vispa tills äggvitan är hård och inte rinner ur skålen. Ställ in i kylen.
    2. Vispa grädden i en annan skål tillsammans med resten av sockret och ställ kallt.
    3. Bryt sönder blockchokladen i en rostfri skål och ställ den i vattenbad att smälta på svag värme. Kyl sedan av den i kallt vatten.
    4. Blanda äggvitevispet med grädden under försiktig omrörning. Blanda till sist ner den smälta chokladen. Ställ kallt i minst tre timmar.
    5. Vid servering, doppa en sked i hett vatten och ta upp två äggformade "moussekulor" till varje portion. Garnera med chokladrasp, skivade jordgubbar och myntablad. Pudra över florsocker och servera.
    6. Variation: Du kan även göra vit chokladmousse. Byt då ut mörk choklad mot vit och tillsätt 3 blad smält gelatin så att moussen blir fastare i konsistensen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Chokladmousse
    Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...

    Desserter
    Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben