En mustig efterrätt för den som gillar choklad , enkel att göra.
Ingredienser
160 g mörk 70% choklad
4 ägg
2-3 dl grädde
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad eller mikron, dela äggen, vispa äggvitorna hårt, vispa grädden. Blanda ner äggulorna i chokladen ett åt gången, blanda sedan ner vispad äggvita och vispad grädde.
- Ställ det att vila i några timmar i kylen.
- Tycker du att den blir lös när du blandat ihop allt misströsta inte den hårdnar! Enda sockret som är i, är det som finns i chokladen.
Liknande recept
Kommentarer (10)
Mycket god. Enklare att göra hemmagjord mousse än vad jag hade trott.
Detta ska jag göra nu, va spännande och gott det låter :) Återkommer med betyg!
Det blir jättegott att lägga lite hallon i botten och hälla moussen över.
väldigt god!!
Tack för detta superrecept! Det blev väldigt väldigt gott! Jag hade frusna blåbär och hallon i botten samt uppepå, som fick stå i kylen tillsammans då, vilket var så gott! Hade ingen 70% choklad hemma, så jag tog vanlig mörk, men nästa gång tar jag högre halt!
jättegott och enkel att göra
Supergott och enkelt att göra! : )
Jag använde mörk choklad från http://carbzone.se/ alltså Low carb..då blir det bara2gram kolhydrat per 100 gram choklad. Perfekt.
Fantastiskt gott! Å suveränt enkel att göra!! :)
jag älskar denna! har gjort den många gånger!! särskilt gott att tina lite hallon och ha på! :) tack för receptet!