Chokladmousse med rostad mazarinkaka och olika rårörda bär

Serverar: 4 portioner

Delikat och klockren dessert där gästerna blir förvånade över kocken! Det blir mycket kaka i receptet. Skär upp det som behövs och frys sedan in resten.

Ingredienser

  • Chokladmousse
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 50 g socker
  • 2 msk starkt kaffe
  • 1 gelatinblad
  • 1 krm salt
  • 3 dl vispgrädde
  • Mazarinkaka
  • 250 g mandelmassa
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 30 g vetemjöl
  • Rårörda blåbär
  • 250 g frysta blåbär, tinade
  • 2 msk socker
  • Rårörda hjortron
  • 250 g frysta hjortron, tinade
  • 2 msk socker
  • Rårörda hallon
  • 250 g frysta hallon, tinade
  • 2 msk socker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet i blöt. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Tok vispa ägg, äggulor och socker poröst. Värm kaffet och smält i gelatinbladet. Blanda ner kaffet i äggvispet under omrörning.
    2. Blanda sedan i den smälta chokladen och salt. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i chokladsmeten. Häll över i en skål och låt stå minst 2-3 timmar i kylen.
    3. Blanda mandelmassa och smör smidigt till mazarinkakan. Tillsätt ägg och slutligen mjöl. Häll över i en smörpappersklädd form. Baka på 200 grader ca 12 minuter. Låt svalna.
    4. Skär kakan i portionsbitar och om man vill, rosta i ugnen på 250 grader ca 6 minuter före servering. Det blir mycket kaka det här. Skär upp det som behövs och frys sedan in resten.
    5. Rårör bären var för sig med socker.
    6. Lägg en mazarinskiva på ett fat, gör en oval kula med chokladmoussen med hjälp av en matsked och lägg ovanpå mazarinkakan. Servera rårörda bär i skålar vid sidan om så får alla gäster ta själv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben