Ingredienser
Chokladbotten
4 st äggulor
1,5 dl strösocker
4 msk kakao
6 st äggvitor
Yoghurtpannacotta
1 st vaniljstång
4 st gelatinblad
1 dl grädde
5 msk strösocker
4 dl yoghurt naturell
Choklademousse
300 gr mörk choklad
150 gr osaltat smör
3 st gelantinblad
1 ½ dl espressokaffe
5 st äggulor
5 st äggvitor
1,25 dl strösocker
Denna va väldigt uppskattad när jag gjorde denna första gången till mina svärföräldrar, så¨uppskattad att jag fick göra tre till till ett 30 års kalas. tyvärr inte lika uppskattad av mig själv.
Jättegod men jättemycket. 8 personer något underskattat - räcker mer till 16 personer och två formar. Men god! Tog 70% choklad men ska minska lite på procenten till nästa gång.
Hej! Jag letar efter ett recept på en chokladbotten och undrar hur chokladbottnen på denna kaka blir? Blir den som maräng? Eller blir den mer som att den smälter i munnen, som ett mellanting mellan tryffel och kladdkaka?
Blandat resultat. Bottnen var ingen favorit, trots att jag hade den inne 10min extra tills den var färdiggräddad (=inte kladd på bakpinnen) så blev det blöt och fuktig även om den inte var kladdig. Dessutom var den inte så god smak och inte så söt - så den smakade faktiskt vispat ägg (för er som har råkat smakat maräng utan socker......). Yoghurtpannacottan gillade vi inte heller, men det beror på att den smakar yoghurt fortfarande - trots att jag valde både att ersätta 2dl yoghurt med grädde för att få mildare smak. Men smaksak som sagt. Däremot är chokladmoussen fantastisk - jag gjorde dock lite ändringar då jag kokade vanligt starkt kaffe (som råkade svalna och fick micras sen...) och tog bara 1dl av det och fyllde på med 0,5dl grädde istället. Underbar chokladsmak med en touch av kaffe. Sammanslaget blir det därför en 3a.