Chokladmoussetårta

Serverar: 4-6 portioner

Gott

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • Mousse
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 6 mintkakor t ex after eight
  • 1 äggula
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Riv mandelmassan fint och blanda i ett ägg i sänder. Tillsätt kakaon och häll smeten i formen. Grädda kakan ca 25 minuter i 175 grader. Smält blockchokladen över vattenbad och bryt ner mintchokladen mot slutet. Rör om noga och låt den sedan svalna ordentligt. Detta är viktigt eftersom äggulan annars gör att smeten stelnar. Vispa under tiden grädden, dock inte allt för tjock. Rör sedan ner äggulan i chokladsmeten och vänd därefter ner grädden. Bred moussen över kakan och förvara i antagligen frysen eller kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben