Chokladmoussetårta

Serverar: 10 portioner

Ja, det är bara att äta och njuta...

Ingredienser

  • Botten
  • 2 stora ägg
  • 4 msk Dansukker Sweet & Less
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • Mousse
  • 1 gelatinblad
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 ägg
  • 3 msk Dansukker Sweet & Less
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • Garnering
  • Frukt och/eller bär
  • Instruktioner

    1. Ugn 250°.
    2. Kläm fast ett bakplåtspapper runt botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Vispa äggen och Sweet & Less poröst. Blanda samman kakao, vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i äggsmeten.
    4. Häll smeten i formen och grädda chokladmoussetårtan mitt i ugnen i i ca 7 minuter.
    5. Lossa kakan från kanten och vänd upp kakan. Gör rent formen och lägg tillbaka bottnen.
    6. Lägg gelatinbladet i blöt i rikligt med vatten.
    7. Koka upp grädde och choklad i en kastrull.
    8. Tag upp gelatinbladet och lägg det i chokladgrädden. Dela äggen i gulor och vitor, rör ner gulorna i chokladsmeten.
    9. Vispa vitorna, vaniljsocker och Sweet & Less till fast skum. Vänd ner chokladsmeten i äggviteskummet.
    10. Häll upp smeten i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
    11. Garnera chokladmoussetårtan med frukt och/eller bär precis före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben