Chokladmoussetårta

Serverar: 8 portioner

Du kan göra tårtan med ljus blockchoklad om du fördrar det.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Chokladmousse
  • 200 g vit blockchoklad
  • 2 3/4 dl vispgrädde
  • 2 små ägg eller 1 stort
  • 1 dl kesella
  • Garnering
  • Färska bär eller frukt, myntablad
  • Instruktioner

    1. Finhacka mandeln. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelhack och rivet apelsinskal.
    2. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter eller tills kakan känns torr. Låt kakan kallna.
    3. Dela chokladen i mindre bitar och smält den bara precis i vattenbad (vit choklad är mer känslig för värme). Vispa upp äggen och rör ner chokladen i dem under kraftig omrörning.
    4. Vispa grädden. Rör ner kesella i chokladensmeten och rör till sist ner grädden.
    5. Bred chokladsmeten över kakan och ställ den kallt att stelna. Tag bort formens kant och fördela bär eller frukt och myntablad på tårtan.
    6. Ugn: 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gosmamman 27 december 2009

    Det här blir nog smarrigt till kaffet efter nyårsmenyn! Tack för ett enkelt recept. Carin "gosmamman!"

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben