Chokladmoussetårta

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 4 timmar 50 minuter

En underbar livsnjutare full med choklad!

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 3 tsk vaniljsocker
  • Mousse
  • 300 g mörk choklad, 70%
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Garnering och servering
  • Blåbär
  • Riven mörk choklad
  • Hallon
  • Eller något annat som du tycker passar ovanpå
  • Instruktioner

    1. Chokladbotten: Sätt ugnen på 175º. Smält smöret i en kastrull. Lyft av från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner de övriga ingredienserna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad stor form med löstagbar kant. Grädda i ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    2. Moussen: Smält chokladen i vattenbad eller mikro och rör den slät. Vispa grädden, rör ner lite i taget i chokladen. Tillsätt gulorna.
    3. Häll moussen över bottnen, täck och frys minst 4 timmar.
    4. Ta tårtan ur formen, temperera 30 minuter inför servering. Garnera med bär och riv över choklad.
    5. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben