Denna snövita tårta är dekorerad med riven vit och brun choklad samt tunna skivor kumquats. Variera gärna med sommarens jordgubbar, vinbär och blåbär....
säsongens bär och frukter. Snabbgjord - och inte alls så svår att göra som den är elegant!
Ingredienser
Botten
300 g mandelmassa
3 ägg
2 msk kakao
Fyllning
250 g vit choklad
2 tsk florsocker
6 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering
Choklad
Frukt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Riv mandelmassan och rör med ägg och kakao.
- Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten, storlek ca 25 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Tag ut och låt kallna.
- Gör fyllningen genom att smälta chokladen i vattenbad eller microugn. Blanda ner florsocker.
- Vispa grädden. Blanda ner hälften i chokladsmeten.
- Rör i äggulorna, en och en, i den avsvalnade smeten. Blanda i resten av den vispade grädden.
- Bred fyllningen över tårtbottnen i formen.
Ställ i frysen minst tre timmar.
- Vid servering tar tårtan ca 45 minuter att tina.
Garnera med den flisade blockchokladen och ev bär.
Liknande recept
Kommentarer (0)