Chokladmoussetårta

Denna snövita tårta är dekorerad med riven vit och brun choklad samt tunna skivor kumquats. Variera gärna med sommarens jordgubbar, vinbär och blåbär.... säsongens bär och frukter. Snabbgjord - och inte alls så svår att göra som den är elegant!

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 250 g vit choklad
  • 2 tsk florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • Garnering
  • Choklad
  • Frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Riv mandelmassan och rör med ägg och kakao.
    3. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten, storlek ca 25 cm i diameter.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Tag ut och låt kallna.
    5. Gör fyllningen genom att smälta chokladen i vattenbad eller microugn. Blanda ner florsocker.
    6. Vispa grädden. Blanda ner hälften i chokladsmeten.
    7. Rör i äggulorna, en och en, i den avsvalnade smeten. Blanda i resten av den vispade grädden.
    8. Bred fyllningen över tårtbottnen i formen. Ställ i frysen minst tre timmar.
    9. Vid servering tar tårtan ca 45 minuter att tina. Garnera med den flisade blockchokladen och ev bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben