Chokladmoussetårta med pistagebotten
Serverar: 10-12 portioner
Jag har bara testa den en gång, den blev inte så snygg den gången, men god. Så bild kommer senare.
Man kan även göra den med vit chokladmousse.
Ingredienser
Pistagebotten
1 dl strösocker
1 ägg
0,75 dl vetemjöl
0,5 dl malda pistagenötter
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0.5 dl kokande vatten
Chokladmousse
300 g mörk choklad (70-75% kakao)
9 dl vispgrädde
4-5 äggulor
Instruktioner
- Tårtbotten:
- 1. Smörj och bröa en hög form med löstagbar botten (ca 20 cm).
2. Vispa ägg och socker pösigt, nästan till det blir vitt.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt pistagenötterna.
4. Blanda sist i kokande vatten och rör försiktigt till en slät smet.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader 25-30 minuter. Kontrollera med provsticka att tårtbotten är färdig. (Den ska inte bli så hög i och med att man ska ha chokladmoussen ovanpå sen).
Ta ut och låt svalna.
- Moussen:
- 1. Smält chokladen.
3. Vispa grädden fluffig.
4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
5. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.
- Bred chokladmoussen på tårtbotten. Låt stå i kylen i minst en timme innan servering.
Garnera sedan med t.ex. kiwi, mango, banan eller pistagenötter och riven mörk eller vit choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)