Chokladmuffins med tre sorters choklad

Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums! Blir 12 normalstora muffins.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • En gnutta salt
  • 50 g finriven mjölkchoklad
  • 50 g grovhackad mintkrispchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör- och mjölkblandningen.
    3. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen.
    4. Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben