Chokladmuffins med tre sorters choklad
Muffinsen innehåller faktiskt tre olika sorters choklad: kakao, riven mjölkchoklad och så grovhackad mintkrisp. Testa att byta ut mintkrispen mot t ex apelsinkrisp... mums!
Blir 12 normalstora muffins.
Ingredienser
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
En gnutta salt
50 g finriven mjölkchoklad
50 g grovhackad mintkrispchoklad
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Smält smöret och häll i mjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i smör- och mjölkblandningen.
- Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda i den rivna mjölkchokladen och den grovhackade chokladen.
- Fördela smeten i tolv muffinsformar (ca 3/4 upp i muffinsformen). Om du använder pappersformar, ställ dem gärna i en muffinspanna så håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Känn med sticka så att de inte är kladdiga inuti.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...