Chokladpannkakor med ingefärspäron

Serverar: 4 portioner

Dessert som duger till både fest och vardag.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 msk socker
  • 2 msk margarin
  • 3-4 päron
  • 1-2 msk färskriven ingefära
  • 2 msk sötningsmedel
  • mörk choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 100ºC.Vispa ägg,vatten,mjölk,mjöl,kakao och socker till klimpfri smet. Smält hälften av matfettet i en stekpanna eller pannkakslag. Häll matfettet i smeten. Stek pannkakor i pannan ca 2 minuter per sida. Vik ihop pannkakorna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Håll pannkakorna varma i ugnen. Skala, kärna ur och skär päronen i små tärningar. Stek dem mjuka i resten av matfettet i en stekpanna. Smaksätt med ingfära och blanda i sötningsmedlet. Servera chokladpannkakorna med ingefärspäronen till. Riv mörk choklad över pannkakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben