Chokladpasta med apelsinsås
Ett recept som jag inte provat än, men måste testas. Det är fuskpasta av chokladpannkakor. Pannkakorna kan stekas är förväg, och sen värmas vid serveringen.
Ingredienser
Till chokladpastan
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao, drygt
4 msk socker
2 st ägg
2 dl mjölk
1/2 msk smör
Till apelsinsåsen
6 st apelsiner
1 msk potatismjöl
Instruktioner
- Gör chokladpastan så här:
Vispa ihop mjöl, kakao, socker och ägg till en jämn smet. Tillsätt därefter mjölken lite i taget medan man blandar väl.
Låt smeten vila i kylen ca 30 minuter.
Smöra en teflonpanna och grädda stora pannkakor av all smet.
När pannkakorna svalnat skär man dem i pastaliknande strimlor, typ tagliatelle.
Innan serveringen värmer man pastan antingen i micro, eller i ugnen 180 grader ca 5 minuter.
- Apelsinsås:
Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet som strimlas tunt. Pressa apelsinerna. Rör ut potatismjölet i lite av juicen. Resten av juicen kokas upp i en kastrull. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Blanda i apelsinskalsstrimlorna.
Servera den varma pastan tillsammans med den varma apelsinsåsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)