Chokladpasta med apelsinsås

Serverar: 4 portioner

Ett recept som jag inte provat än, men måste testas. Det är fuskpasta av chokladpannkakor. Pannkakorna kan stekas är förväg, och sen värmas vid serveringen.

Ingredienser

  • Till chokladpastan
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao, drygt
  • 4 msk socker
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk smör
  • Till apelsinsåsen
  • 6 st apelsiner
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Gör chokladpastan så här: Vispa ihop mjöl, kakao, socker och ägg till en jämn smet. Tillsätt därefter mjölken lite i taget medan man blandar väl. Låt smeten vila i kylen ca 30 minuter. Smöra en teflonpanna och grädda stora pannkakor av all smet. När pannkakorna svalnat skär man dem i pastaliknande strimlor, typ tagliatelle. Innan serveringen värmer man pastan antingen i micro, eller i ugnen 180 grader ca 5 minuter.
    2. Apelsinsås: Tvätta apelsinerna och skala av det yttersta skalet som strimlas tunt. Pressa apelsinerna. Rör ut potatismjölet i lite av juicen. Resten av juicen kokas upp i en kastrull. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Blanda i apelsinskalsstrimlorna. Servera den varma pastan tillsammans med den varma apelsinsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben