Chokladringlade ingefärskakor

En spröd kaka med en balanserad smakkick.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 2 ½ dl strösocker
  • 125 g osalta smält smör
  • 5 ½ dl vetemjöl
  • 3 krm bikarbonat
  • 1 - 2 tsk mald ingefära
  • 3 krm salt
  • 175 g smält mörk choklad till dekorering
  • Instruktioner

    1. Ger ca 24 kakor
    2. Smöra två bakplåtar. Vispa äggula, ägg, och strösocker till en luftig smet, rör sedan ner det smälta smöret. Blanda bikarbonat, vetemjöl, ingefära och salt, rör ner mjölblandningen i smeten och arbeta till en lös deg. Klä in degen i plastfolie och kyl den fast.
    3. Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut degen 3 mm tunn mellan två bakpapper. Ta ut runda kakor 5 cm stora, och lägg dem på plåtarna. Grädda kakorna gyllene i 12 - 15 minuter.
    4. Låt kakorna svalna på galler. Lägg ut dem på bakpapper. Doppa en gaffel i den smälta chokladen och ringla den över kakorna som får vila tills chokladen stelnat. Förvara i lufttät burk i upp till sju dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben