Chokladrulle med jordgubbsfyllning

Serverar: 10 portioner

Somrig chokladrulle fylld med färska jordgubbar och grädde.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • Topping
  • 1½ dl vispgrädde
  • Några jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
    3. Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på och låt svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
    4. Vispa grädde till fyllningen och skär jordgubbarna i bitar. Bred grädden över nästan hela rulltårtan, spara några cm vid kanten. Strö över jordgubbarna och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
    5. Vispa grädden till garneringen och klicka eller spritsa ut den ovanpå. Lägg några halverade jordgubbar på grädden och skär rulltårtan i skivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben