Somrig chokladrulle fylld med färska jordgubbar och grädde.
Ingredienser
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 msk kakao
1½ tsk bakpulver
Fyllning
3 dl vispgrädde
½ liter jordgubbar
Topping
1½ dl vispgrädde
Några jordgubbar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 7-8 minuter.
Vänd upp rulltårtan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra bort bakplåtspapperet som rulltårtan gräddats på och låt svalna. Skär bort kanterna så att rulltårtan blir jämn.
Vispa grädde till fyllningen och skär jordgubbarna i bitar. Bred grädden över nästan hela rulltårtan, spara några cm vid kanten. Strö över jordgubbarna och rulla ihop rulltårtan från långsidan.
Vispa grädden till garneringen och klicka eller spritsa ut den ovanpå. Lägg några halverade jordgubbar på grädden och skär rulltårtan i skivor.