Chokladruta med tryffel
Något för choklad- och tryffelälskarna!
Ingredienser
200 g mörk blockchoklad
50 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vanillinsocker
1 krm bakpulver
Tryffel
100 g mörk blockchoklad
50 g smör
Instruktioner
Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
Häll smeten i en smörad liten långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
Tryffel: Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.
Liknande recept
Sega chokladrutor
4.3
1
Chokladrutor
30-36
1
Glaserade chokladrutor
4
40
Torpets chokladrutor
3
24
1
Chokladrutor med kokostopping
5
45 min
30
3
Amerikanska chokladrutor
45 min
24
Enklaste tryffeln
Tryffel med smak av lakrits
4.7
20
2
Knapriga chokladrutor med rice crispies
3.8
15 min
8-10
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!