Chokladruta med tryffel

Något för choklad- och tryffelälskarna!

Ingredienser

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 1 krm bakpulver
  • Tryffel
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Dela chokladen i mindre bitar och smält ihop med smöret på låg temperatur.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
    3. Blanda samman mjöl med vanillinsocker och bakpulver.
    4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
    5. Häll smeten i en smörad liten långpanna. Grädda i 175 grader i cirka 20 minuter.
    6. Tryffel: Smält choklad och smör på svag värme i en kastrull.
    7. Låt svalna något och bred blandningen över kakan.
    8. Skär kakan i fyrkanter när härligheten svalnat.
    9. Pudra florsocker över vid servering och krön mästerverket med färska bär och en citronmelisskvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben