Chokladrutor

Serverar: 35 portioner

Otroligt gott med punch i krämen.

Ingredienser

  • 4 dl sötmandel
  • 100 g rumsvarmt smör/margarin
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 150 g kokt, riven potatis
  • 80 g smält blockchoklad
  • Glasyr
  • 200 g mascarpone ost
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk punsch
  • Garnering
  • Riven blockchoklad
  • ev. physalis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla, skala och mal mandeln. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig vispning. Rör mandeln, bakpulvret och potatisen. Vänd sist ner den smälta blockchokladen. Klä en form, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Lossa kakan från pappret och låt den svalna.
    2. Glasyr: Blanda ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Låt glasyren stelna något. Skär kakan i bitar.
    3. Garnering: Strö över riven blockchoklad. Lägg på physalis eller annan frukt.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben