Chokladrutor

Serverar: 30 portioner

Ett enkelt och jättegott godis till kaffestunden. Rutorna är knaprigast precis när man tar dem ur kylen.

Ingredienser

  • 100 g kex tex digestive
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 50 g margarin eller smör
  • 4 msk sirap
  • Instruktioner

    1. Bryt sönder kexen i små bitar. Bryt sönder chokladen.
    2. Blanda chokladbitarna med matfettet och sirapen i en kastrull eller en skål som kan vara i micron.
    3. Smält blandningen på svag värme ovanpå spisen eller på full effekt 1 1/2 - 2 minuter i micron.
    4. Rör om och blanda i smulorna från kexen. Häll upp alltsammans i en folieform 20 gånger 30 cm. Låt det stå i kylskåpet 2-3 timmar.
    5. Skär kakan i 30 rutor. Förvara bitarna i kylskåpet.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben