Chokladrutor
Serverar:
50 portioner
Tid:
1 timme
Gott vid alla tillfällen.
Ingredienser
100 g sötmandel
3 dl strösocker
2 dl vispgrädde
50 g smör
250 g mörk choklad
Instruktioner
Skålla och skala mandeln. Rosta den i ugnen och hacka den grovt. Blanda socker, grädde och smör i en kastrull. Koka i 5 min under omrörning.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör om så att chokladen smälter. Blanda ner mandeln i chokladsmeten.
Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt stelna i kylen, skär upp i rutor, lättast att göra innan den blir helt stelnad.
Förvaras sedan i kylen.
Liknande recept
Sega chokladrutor
4.3
1
Chokladrutor
30-36
1
Glaserade chokladrutor
4
40
Torpets chokladrutor
3
24
1
Chokladrutor med kokostopping
5
45 min
30
3
Amerikanska chokladrutor
45 min
24
Knapriga chokladrutor med rice crispies
3.8
15 min
8-10
5
Mammas chokladrutor
4.7
35 min
8-10
2
Chokladrutor
5
28
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!