Chokladrutor

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Gott vid alla tillfällen.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Rosta den i ugnen och hacka den grovt. Blanda socker, grädde och smör i en kastrull. Koka i 5 min under omrörning.
    2. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner i kastrullen. Rör om så att chokladen smälter. Blanda ner mandeln i chokladsmeten.
    3. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper ca 20x30 cm. Låt stelna i kylen, skär upp i rutor, lättast att göra innan den blir helt stelnad.
    4. Förvaras sedan i kylen.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben