Chokladrutor med jordgubbar

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Mumsiga!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 2 msk vispgrädde
  • 100 g vit blockchoklad
  • Servera med
  • Jordgubbar
  • Grädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Rör om tills chokladen smält.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjölet och rör i chokladblandningen. Rör ihop till en smet.
    3. Häll i en form,klädd med bakplåtspapper,23x23 cm. Grädda i 40 minuter och låt kallna. Kakan ska vara lite kladdig i mitten,
    4. Koka upp grädden till glasyren. Hacka chokladen och rör ner den. Rör tills den smält. Bred glasyren över kakan, låt den stelna och skär den sedan i rutor.
    5. Servera med jordgubbar och grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lo0la 13 augusti 2012

    Fattas info om hur varm ugnen ska va. Jag hade den på 150 grader i ca 30-35 min å den blev yummie! Fruktansvärt god kaka :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben