Chokladrutor med kokostäcke

Serverar: 30 portioner

Chokladkaka med kokostäcke. Försvinnande goda. Görs i långpanna.

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 3 dl mjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 180 g smält smör (eller margarin)
  • Kokostäcke
  • 75 g smält smör (eller margarin)
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1,5 dl grädde
  • 1 påse kokos
  • Instruktioner

    Chokladbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och tillsätt dessa tillsammans med smält smör/margarin i äggvispet.Smöra en långpanna. Häll i smeten. Grädda i långpanna i 15 minuter, ugn 200 grader. Medan kakan gräddas görs kokostäcket: Blanda alla ingredienser till kokostäcket i en panna och sjud i 5 minuter. Tag ut kakan ur ugnen och bred ut "kokosröran" på den varma kakan. Sätt in i ugnen igen 10 minuter, samma gradantal 200 grader. Kakan klar! Går bra att frysa.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (1)

    thorning 10 april 2010

    Riktigt, riktigt god! Tips: lägg bakplåtspapper i formen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben