Chokladrutor med maräng

Serverar: 24 portioner

En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!

Ingredienser

  • 200 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • Garnering
  • 1½ dl grovt hackad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
    2. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
    4. Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
    5. Bred marängen över chokladsmeten. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt svalna innan den skärs i rutor.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben