En härlig kombination av seg chokladbotten och ett knaprigt täcke av maräng och nöthack. Rutorna går snabbt att baka, perfekt vid oväntat besök!
Ingredienser
200 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
3 äggulor
3½ dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk bakpulver
Maräng
4 äggvitor
3 dl strösocker
Garnering
1½ dl grovt hackad mandel
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner äggulorna, en i taget, i smeten.
- Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen.
- Lägg ett bakplåtspapper i en braspanna. Bred eller tryck ut bottnen på bakplåtspapperet.
- Gör marängen: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret under vispning. Vispa till en blank smet.
- Bred marängen över chokladsmeten. Strö den grovhackade mandeln över marängen. Grädda kakan ca 20 minuter. Låt svalna innan den skärs i rutor.
Liknande recept
Kommentarer (0)