Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.
Ingredienser
100 g mörk choklad
100 g smör
2 ägg
1½ dl socker
1½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljextrakt
Topping
150 g rumsvarmt smör
1½ dl florsocker
1½ msk snabbkaffe
1 msk varmt vatten
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.
Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig. Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.
Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.