Chokladrutor med mockatopp

Serverar: 15 portioner

Förföriska chokladrutor med en krämig topp av mocka.

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • Topping
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1½ msk snabbkaffe
  • 1 msk varmt vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i bitar över vattenbad eller i mikron. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smält choklad, mjöl och vaniljextrakt i äggvispet och blanda väl.
    3. Häll smeten i en liten långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna och skär den i bitar.
    4. Blanda snabbkaffet med varmt vatten tills det löst sig. Vispa eller rör det rumsvarma smöret poröst med florsocker. Tillsätt kaffet och rör tills det blandats helt i krämen.
    5. Häll mockakrämen i en sprits och spritsa en topp på varje chokladkaka. Det går också bra att klicka eller breda ut mockakrämen.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben