Chokladrutor med pepparmint

Serverar: 25 portioner

Fått recept av min syster, jättegoda med mycket chokladsmak.

Ingredienser

  • 300 g avsvalnat smält margarin
  • 3½ dl socker
  • 4 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 5 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 250 g mörk choklad
  • 1 tsk margarin
  • 5-6 droppar pepparmyntsolja, finns på apoteket
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa socker o ägg pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver, rör ner i äggsmeten. Rör ner det avsvalnande margarinet. Häll i en smord och bröad ungsform (cirka 25x35). Grädda i 200 grader i ca 20-25 minuter, eller när provstickan är torr. Låt kakan svalna.
    2. Smält chokladen och margarinet, tillsätt pepparmyntsoljan, rör om. Bred glasyren över kakan, dekorera ev med en halv valnöt. Låt kakan stelna i kylskåpet men inte för länge, då blir det svårt att skära snygga rutor (om chokladen blir för hård).

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben