Chokladrutor med Rekorderlig Päroncider
Serverar: 30-40 portioner
Mörkchokladbotten smaksatt med Rekorderlig Päroncider (nr 1882). Denna cider smakar päron och tuttifrutti. Den gula glasyren är också smaksatt med denna cider. Barnvänlig variant: byt ut cidern mot konc. päronsaft- och tuttifruttiessens.
Ingredienser
Botten
3 dl flytande margarin
3 dl vatten
7 ägg
6 dl strösocker
6-7 dl vetemjöl
3-4 msk kakao (mängd efter smak)
3 tsk bakpulver
2 dl Rekorderlig Päroncider (nr 1882)
Alt. 2 dl konc. Kiviks päronsaft
Glasyr
100 g smör
5 dl florsocker
2 msk grädde
2 msk Rekorderlig Päroncider (1882)
Alt. 2-3 tsk tuttifruttiessens (mängd efter smak)
10 droppar gul hushållsfärg
Garnering
Chokladspån
Chokladströssel
Tuttifruttiströssel
Instruktioner
- Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
- Glasyren:
Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bre på glasyren då kakan svalnat.
- Garnera kakan efter önskemål.
Liknande recept
Kommentarer (0)