Chokladrutor med Rekorderlig Päroncider

Serverar: 30-40 portioner

Mörkchokladbotten smaksatt med Rekorderlig Päroncider (nr 1882). Denna cider smakar päron och tuttifrutti. Den gula glasyren är också smaksatt med denna cider. Barnvänlig variant: byt ut cidern mot konc. päronsaft- och tuttifruttiessens.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl Rekorderlig Päroncider (nr 1882)
  • Alt. 2 dl konc. Kiviks päronsaft
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk Rekorderlig Päroncider (1882)
  • Alt. 2-3 tsk tuttifruttiessens (mängd efter smak)
  • 10 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Chokladströssel
  • Tuttifruttiströssel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
    2. Glasyren: Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bre på glasyren då kakan svalnat.
    3. Garnera kakan efter önskemål.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben