Chokladrutor med smörglasyr
Serverar:
25 portioner
Mumsigt värre och en riktig kaloribomb.
Ingredienser
150 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr
75 g riktigt smör
2 dl florsocker
1 1/2 msk vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Ev. 50 g mörk blockchoklad
Instruktioner
Rör smör, socker och ägg poröst. Blanda ner alla de andra ingredienserna. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
Grädda 20 min i 175 grader.
Smält smöret till glasyren och rör i florsocker, grädde och vaniljsocker. Rör tills glasyren tjocknar och bred den sen över den kalla kakan.
Smält chokladen i en väl stängd plastpåse som som läggs i varmt vatten. Klipp bort ett litet hörn på påsen och ringla chokladen över kakan.
Låt allt stelna och skär i rutor.
Liknande recept
Sega chokladrutor
4.3
1
Chokladrutor
30-36
1
Glaserade chokladrutor
4
40
Torpets chokladrutor
3
24
1
Chokladrutor med kokostopping
5
45 min
30
3
Amerikanska chokladrutor
45 min
24
Knapriga chokladrutor med rice crispies
3.8
15 min
8-10
5
Mammas chokladrutor
4.7
35 min
8-10
2
Chokladrutor
5
28
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!