Chokladrutor med smörglasyr

Serverar: 25 portioner

Mumsigt värre och en riktig kaloribomb.

Ingredienser

  • 150 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 g riktigt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ev. 50 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker och ägg poröst. Blanda ner alla de andra ingredienserna. Bred ut smeten i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm.
    2. Grädda 20 min i 175 grader.
    3. Smält smöret till glasyren och rör i florsocker, grädde och vaniljsocker. Rör tills glasyren tjocknar och bred den sen över den kalla kakan.
    4. Smält chokladen i en väl stängd plastpåse som som läggs i varmt vatten. Klipp bort ett litet hörn på påsen och ringla chokladen över kakan.
    5. Låt allt stelna och skär i rutor.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben