Chokladrutor med strössel

Serverar: 40 portioner

Tid: 20 minuter

Låter smarrigt

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 g smält smör
  • Glasyr
  • 4 dl florsocker
  • 50 g smält smör
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Limeströssel
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken och sist mjölet blandat med bakpulver, vaniljsocker och kakao. Blanda väl.
    2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Bred ut smeten och grädda i 200° ca 10 min.
    3. Gör under tiden glasyren. Smält smöret och rör ner de övriga ingredienserna.
    4. Bred glasyren över den varma kakan och strö på strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben