Chokladrutor med tranbär och jordgubbssmak

Serverar: 30 portioner

Aromer till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essencefabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 6 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 200 g torkade tranbär med jordgubbssmak
  • 2 tsk jordgubbs arom
  • 2 tsk tranbärs arom
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk jordgubbs arom
  • 10 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda, mjöl, bakpulver, kakao och de torkade tranbären (jag köpte mina på Hemköp) och vänd ner i smeten. Tillsätt aromerna och rör om. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät jordgubbsröd glasyr. Bred ut den över kakan. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben