Chokladrutor på kokosbotten

Serverar: 50 portioner

Goda munsbitar med luftigt chokladtäcke. Rutorna är dessutom glutenfria!

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 äggvitor
  • 1 dl kokos
  • 1 tsk malen kanel
  • 200 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • Servering
  • Hyvlad choklad
  • Strössel tex. silverkulor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan och rör ihop med äggvitor, kokos och kanel. Lägg bakplåtspapper i botten på en form ca 23x23 cm. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt kallna.
    3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad. Vispa grädden fast. Vispa ner äggulorna i chokladen och rör ner grädden till en jämn smet.
    4. Bred ut chokladsmeten i formen och täck med plastfolie. Ställ kallt att stelna i minst 5 timmar, gärna över natten.
    5. Skär i rutor och garnera med hyvlad choklad och strössel.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben