Chokladsockerkaka med mintbitar

Serverar: 10-12 portioner

Choklad och mint är en svårslagen kombination som fungerar i de flesta bakverk. Denna kaka är chokladälskarens dröm!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk, 3%
  • 1-2 tsk pepparmintsarom
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 50 g After Eight
  • Topping
  • 1½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk, 3%
  • ½ dl honung, gärna akacia
  • 150 g mörk choklad, 70%, grovhackad
  • 1-2 tsk pepparmintsarom
  • Garnering
  • Chokladkulor
  • Färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1½ liter.
    2. Vispa ägg, strö- och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och pepparmintsarom. Häll blandningen i äggsmeten och rör om.
    3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten och blanda väl. Häll smeten i formen. Bryt After Eight-bitarna i två delar och tryck ner dem i smeten.
    4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med en sticka om den är klar, den ska inte vara kladdig. Låt kakan kallna på ett galler under bakduk.
    5. Topping: Häll grädde, mjölk och honung i en kastrull. Låt blandningen koka upp och blanda ner den hackade chokladen i den. Rör om till en slät smet. Rör ner pepparmintsarom efter smak.
    6. Bred toppingen på kakan. Dekorera kakan med chokladkulor och färsk mynta.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 5 min
    1
    6
    12 h 30 min
    30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben