Genom att koka upp kakaopulvret i mjölken får man en rundare chokladsmak på kakan!
Ingredienser
1 ½ dl mjölk
½ dl kakao
½ dl strösocker
100 g margarin
1 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Koka upp mjölk, kakaopulver och ½ dl strösocker och låt blandningen svalna.
Smörj en form, ca 1 ½ liter, väl med smör och ströbröd. Sätt ugnen på 175°.
Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ett ägg i taget i smörblandningen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman alla ingredienserna till kakan och häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan känns färdig.
Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp för att kallna under bakduk eller formen.