Chokladsockerkaka

Genom att koka upp kakaopulvret i mjölken får man en rundare chokladsmak på kakan!

Ingredienser

  • 1 ½ dl mjölk
  • ½ dl kakao
  • ½ dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk, kakaopulver och ½ dl strösocker och låt blandningen svalna.
    2. Smörj en form, ca 1 ½ liter, väl med smör och ströbröd. Sätt ugnen på 175°.
    3. Rör margarin och socker vitt och pösigt. Blanda ner ett ägg i taget i smörblandningen. Blanda samman mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör samman alla ingredienserna till kakan och häll smeten i formen.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan känns färdig.
    5. Låt kakan vila i formen innan den stjälps upp för att kallna under bakduk eller formen.

    Liknande recept

    4.5
    2 h 5 min
    1
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben