Chokladtryffel med rostad kanelmandel

Serverar: 35 portioner

Underbart goda tryfflar.

Ingredienser

  • 1½ dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad
  • ¾ dl florsocker
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 dl sötmandel
  • 1 msk smör
  • 1 msk råströsocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Tillsätt florsocker. Rör tills chokladen smält. Lägg i smöret och rör lite så att smeten blir blank och jämn. Låt tryffeln svalna i kyl i minst 4 timmar.
    2. Forma tryffelsmeten till små bollar. Rulla bollarna i florsocker. Skålla och skala mandeln. Stek den i smör tills den får lite färg, strö över socker och kanel. Lägg mandeln på en tallrik så att de inte klibbar ihop. Tryck i en mandel i varje tryffel.
    3. Tips! Tryffeln kan även rullas i kokos eller kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben