Chokladtryffelmuffins med hallon- och avokadosorbet

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

En läcker muffins som sätter punkt för sötsuget. Perfekt för den som tänker på vikten, men ändå vill unna sig det där lilla extra efter en god måltid. Den ska bara vara 5 minuter i ugnen, inte längre! Det salta på nötterna är speciellt gott till chokladen.

Ingredienser

  • Muffins
  • 2 ägg
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 msk florsocker
  • 1/2 dl hackade salta jordnötter eller cashewnötter
  • 1 msk kokosflingor
  • Sorbet
  • 1 avokado
  • 100 g frysta hallon
  • 1 1/2 msk florsocker
  • Färsk mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Ställ 4 muffins- eller aluminiumformar på en plåt.
    2. Separera äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till fast skum. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på hög effekt ca 1 minut. Vispa äggulor och socker och rör ner choklad och nötter. Vänd ner äggvitan och häll smeten i formarna. Strö över kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Låt muffinsen kallna.
    3. Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Mixa slätt med frysta hallon och florsocker med en stavmixer eller i en blender.
    4. Ta muffinsen ur formarna, toppa med sorbeten och garnera med mynta. Njut ...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben