Chokladtryffelmuffins med hallon- och avokadosorbet
En läcker muffins som sätter punkt för sötsuget. Perfekt för den som tänker på vikten, men ändå vill unna sig det där lilla extra efter en god måltid. Den ska bara vara 5 minuter i ugnen, inte längre! Det salta på nötterna är speciellt gott till chokladen.
Ingredienser
Muffins
2 ägg
100 g mörk choklad, 70%
2 msk florsocker
1/2 dl hackade salta jordnötter eller cashewnötter
1 msk kokosflingor
Sorbet
1 avokado
100 g frysta hallon
1 1/2 msk florsocker
Färsk mynta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Ställ 4 muffins- eller aluminiumformar på en plåt.
- Separera äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till fast skum. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på hög effekt ca 1 minut. Vispa äggulor och socker och rör ner choklad och nötter. Vänd ner äggvitan och häll smeten i formarna. Strö över kokosflingor. Grädda mitt i ugnen 5 minuter. Låt muffinsen kallna.
- Skala, kärna ur och skär avokadon i mindre bitar. Mixa slätt med frysta hallon och florsocker med en stavmixer eller i en blender.
- Ta muffinsen ur formarna, toppa med sorbeten och garnera med mynta. Njut ...
Liknande recept
Kommentarer (0)