Chokladtryffeltårta

Serverar: 25 portioner

Ljuvlig och lättbakad chokladtårta med italienska mandelskorpor och flingsalt. Tårtan bakas inte i ugnen.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakao
  • 15 italienska mandelskorpor
  • 1 dl kesella kvarg
  • 1 dl mandel, rostad och halverad
  • Flingsalt
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i den heta grädden och låt smälta. Grovhacka skorporna. Rör ner dem och kvargen i smeten.
    2. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Bred ut chokladen i formen och strö över mandeln. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
    3. Ta tårtan ur formen och strö över lite flingsalt. Servera med en klick vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben