Chorizogryta à-la BoZ

Serverar: 4-6 portioner

Stark och god gryta med chorizokorv. Ger 4 "brottarportioner" eller 6 normala.

Ingredienser

  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 potatisar
  • 2 röda chilifrukter av typen "spansk peppar"
  • 2 msk olivolja
  • 300 g rökt skinka el. magert bacon
  • 600 g chorizo (600 g motsvarar ca 5 korvar)
  • 800 g krossade tomater (2 brk)
  • 1 dl chilisås, Heinz
  • ¼ tsk Tabasco
  • 1 dl vatten
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • 425 g kidneybönor (1 brk)
  • 425 g borlottibönor (1 brk)
  • 425 g vita bönor (1 brk, ej i tomatsås)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök, morötter och potatis. Fräs detta i olivolja tills de mjuknat något.
    2. Skär skinkan (eller baconet) i tärningar. Skiva chorizokorvarna. Bryn detta tillsammans med grönsakerna ca 10 minuter.
    3. Skär chilin i lövtunna skivor. Ta gärna med kärnorna.
    4. Tillsätt de krossade tomaterna och vattnet. Pressa i vitlök och tillsätt de andra örtkryddorna och chilin. Salta och peppra och tillsätt ev chilipeppar.
    5. Låt grytan puttra under lock i 15-20 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av. Servera grytan med rikligt med klippt persilja. Färsk koriander fungerar också.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben