Chorizogryta med bönor

Serverar: 4 portioner

Löjligt enkelt och jättegott. Perfekt för storkok, för det blir ännu godare vid andra uppvärmningen!

Ingredienser

  • 4 chorizokorvar eller annan kryddig korv (400 g)
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 1 burk/förpackning krossade tomater (400-500g)
  • 1 chilifrukt
  • 2 burkar bönor (á 400g)
  • Instruktioner

    1. Slanta korven, hacka löken och skiva morötterna fint (enklast i matberedare) och finhacka chilifrukten. Lägg alltsammans i en gryta och häll på tomaterna. Koka i ca 15 minuter.
    2. Spola bönorna i kallt vatten, tillsätt och låt dem bli varma.
    3. Observera att det kan verka torrt med så lite tomater i början, men det vätskar sig och blir lagom när det blir varmt.
    4. Tips: Man kan välja chilikryddade krossade tomater och strunta i chilifrukten, eller krydda själv med torkad chili.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben