Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt

Serverar: 4 portioner

Smakrik och matig gryta som serveras med en fräsch och len avokadoyoghurt. Lyxigt men enkelt! Denna gryta är god med ett gott lantbröd, men den som är extra hungrig kan komplettera med ris eller annat gryn.

Ingredienser

  • 300 g köttfärs
  • 2 chorizo, 200 g
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • Olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk passerade tomater, 500 g
  • 2 msk kalvfond
  • 1 dl vatten
  • 1 burk stora, vita bönor, 400 g
  • ½ tsk sambal oelek
  • Flingsalt
  • 1 kruka koriander, hackad
  • Avokadoyoghurt
  • 2 avokado
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Tabasco
  • Flingsalt
  • Servering
  • Lantbröd
  • Eventuellt ris eller annat gryn
  • Instruktioner

    1. Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka ca 20 minuter med locket på glänt.
    2. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strö över hackad koriander.
    3. Mosa avokadoköttet med citron. Blanda i yoghurt. Smaka av med tabasco och salt.
    4. Servera grytan med ett gott lantbröd och avokadoyoghurten. Eventuellt ris eller annat gryn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben