Ciderbräserad kycklingfilé med äppelskivor.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En läcker kycklingrätt som bjuds med smakrik äppelcidersås och en doft av rosmarin.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 morot
  • 75 g rotselleri
  • 1 gul lök
  • 3 dl torr äppelcider
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk äkta soja
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 msk vetemjöl + vatten
  • Klippt gräslök
  • Tillbehör
  • Lättstekta äppelskivor
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i lite matfett gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Salta och peppra lätt.
    2. Skala moroten och skär den i slantar. Skala och tärna rotsellerin. Skala och hacka löken. Fräs grönsakerna i lite matfett. Lägg över dem i grytan. Tillsätt cider, vatten och buljongtärning. Låt allt puttra undr lock ca 10 min.
    3. Ta upp kycklingfiléerna. Sila skyn. Häll tillbaka skyn i grytan och låt den koka ihop tills hälften återstår. Vispa samman mjöl med vatten till en redning. Vispa ner det i såsen och låt den koka några minuter. Vispa ner crème fraiche, soja, rosmarin och äppelcidervinäger i såsen. Låt den koka upp. Smaka av.`
    4. Lägg kycklingfiléerna i såsen och låt allt bli genomvarmt. Lägg upp på serveringsfat och klipp över gräslök. Garnera med lättstekta äppelskivor. Bjud potatiskaka och sallad till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben