Cidermarinerad kotlettrad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 dag 1 timme

Festrecept från radio Dalarna år 1990.

Ingredienser

  • Marinad
  • 6 dl äppelcider
  • 1 äpple
  • ½ citron i skivor
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk krossade gula senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kg benfri fläskkotlett
  • Sås
  • Silad marinad
  • 2 tsk senap
  • 4 dl crème fraiche (eller 2 dl grädde och 2 dl crème fraiche)
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda marinaden. Lägg i köttet i en tät platpåse och ställ detta kallt ett dygn.Vänd någon gång. Ta upp köttet och torka av det. Lägg köttet på galler i en ugnsform. Stek köttet tills stektermometern visar 73 grader i 175 graders ugnsvärme.
    2. Sila marinade och koka ihop den en stund, tillsätt salt och peppar samt valfri grädde. Rör ner senapen,smaka av.
    3. Skär upp det färdiga köttet och servera med kokt ris, sås och en grönsallad med tomat och gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben