Citron- och dillbakad torsk

Serverar: 4 portioner

Torskfiléerna bakas i små paket - vilket gör att fisken får behålla sin saftighet och smaken av dill och citron. 247 kcal/portion

Ingredienser

  • 4 torskfiléer à ca 175 g
  • 2 salladslökar
  • 12 tunna citronskivor
  • 4 dillkvistar
  • 50 g kallt smör, skuret i fyra tärningar
  • 4 msk torrt vitt vin
  • 1 tsk flingsalt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg upp 4 ark bakplåtspapper och lägg en fiskfilé i mitten på varje ark. Skiva salladslöken tunt.
    2. Lägg tre skivor citron, en dillkvist, en halv skivad salladslök och en smörtärning på varje fiskfilé. Droppa 1 msk vitt vin över varje filé och strö över salt och svartpeppar.
    3. Vik ihop bakplåtspapperet genom att vika ihop långsidorna med två veck. Vik sedan ihop kortsidorna och vik in dem under paketet. Lägg paketet i en ugnsfast form med lite mellanrum mellan varje paket.
    4. Ugnsbaka fisken cirka 15 minuter. Var försiktig så att inte fisken blir överkokt. Lägg upp paketen på ett serveringsfat och öppna dem vid bordet. Servera tillsammans med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben